S každým naším likérem se pojí nějaký příběh. Ten smrkový začal v dětství, když jsme mamince pomáhali s trháním smrkových výhonků. Trhaly se ty, co byly ještě "zavřené", byly šťavnatější a jak jsme brzy zjistili, daly se i jíst. Doma jsme je vysypali na stůl a do umyté, suché sklenice jsme sypali vrstvu cukru a na ni pěchovali vrstvu “odmládek“ a znovu, dokud sklenice nebyla plná s bílou čepicí nahoře. Po pár dnech jsme na sklenici zapomněli, ale maminka ne. Vytáhla ji ze špajzu a k našemu překvapení bylo vše jinak. Výhonky ztmavly a cukr se proměnil v žlutavě zelený sirup, který moc chutnal ...
Mladé smrkové výhonky v sobě nesou sílu probouzejícího se jara. Jsou bohaté na siličné oleje, které blahodárně působí při zánětlivých onemocněních horních cest dýchacích.
0,5L/36%