Vzniká ve snůškách v teplých oblastech Čech a jihovýchodní Moravy. Akátový med je průhledné až nažloutlé barvy s lehkým zeleným odstínem. Akátový med má v důsledku velmi vysokého obsahu fruktózy výraznou sladkou chuť s jemným aromatem. Vysoký obsah fruktózy způsobí dlouhou dobu tekutosti - krystalizace trvá tak dlouho, že ho dříve sníte:-)
Med je nejznámější a nejdůležitější včelí produkt. Je to hodnotná dietetická potravina a sladidlo. Včely posbírají nektar nebo medovici a jiné sladké šťávy rostlinného původu, které obohatí látkami z vlastního těla (enzymy a živočišné bílkoviny z hltanových žláz), uskladní v plástech, kde pak tato hmota dozrává v med.
Obsah jednoduchých cukrů - zvláště glukozy je velmi důležitý pro organismus, protože je přímo vstřebáván sliznicí do krve. Tím dodává tělu energii okamžitě, proto se med hodí k rychlému posílení těžce pracujícího člověka, sportovce apod. Velmi rychle osvěží i jedna lžíce medu.
obsah: 450g med akátový